Pada awal Disember hari itu adik-beradik family belah wife aku berkonvoi 4 kereta ke Pekan untuk bertemu ipar mereka di sana. Ketika itu banjir sedang melanda kawasan Pekan, Kuantan, Kemaman dan tempat2 sekitarnya. Jadi agak sukar juga membuat keputusan untuk ke sana. Alhamdulillah jalan boleh dilalui walaupun masih banjir dan hujan berterusan. Banyak berjumpa dengan konvoi yang ingin memberi bantuan banjir sepanjang perjalanan.
|
Penat tidur di homestay |
|
Bergambar dengan simbol R4BIA di hadapan homestay yang disewa |
|
Pulangkan kunci homestay |
Balik dari Pekan kami decide untuk singgah dahulu ke Kuantan antaranya melihat kesan banjir, gambar2 kesan banjir tiada dalam hp aku,
+mel a peram gambar2 tu dalam hp dia, blog tak update2 pula tu. Kami sempat singgah Tanah Putih Baru, penduduk sedang mengemas rumah masing2 yang ditenggelami air banjir.
|
Pantai Teruntum |
|
Kecil2 dulu selalu abah bawak ke sini, cari bola golf |
|
Nostalgia |
|
Tak ramai orang pagi2 ni |
|
Laut yang meluas |
|
Pantai Teluk Cempedak yang telah banyak berubah |
|
Eryna tak sabar2 tunggu brader ni buatkan gelang dia |
|
TC |
|
Eryna main buih |
|
Eryna main buih |
|
Syok lepak tepi pantai |
Sebelum gerak balik Gombak, kami makan di Tanjung Api, berselera makan lauk pauk Pantai Timur yang telah lama tak makan.
Tamat.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan